Parcours Trail Run 2024

Gestart wordt op het voetbalveld met een 20 meter brede start en vervolgens gaan we het bosquet van Rolduc in. Het eerste obstakel zal de steile afdaling tot aan de vijvers zijn. Deze vijvers gaan we voorbij tot aan de splitsing bij de toegangsweg naar Rolduc. We verlaten nu Rolduc en gaat richting Berenbos. Dit bereiken de lopers na ongeveer 2 km. De Berenbos is gedeeltelijk een voormalige steenberg van de mijn. Na de mijnsluiting gold in de mijnstreek het motto 'van zwart naar groen', waarbij veel voormalige mijnterreinen werden omgetoverd in recreatief groen gebied. Ook het Berenbos is een resultaat hiervan. Via dit bos gaan we via enkele smalle, op- en neergaande paadjes tot aan de Haanraderweg. Deze steken we over om nu het gebied Carisborg te bereiken.
Carisborg, een oude bruinkoolgroeve, is nu een bosgebied met ook vele smalle op- en neergaande paden waar ook een trappenpartij in voorkomt van 35 treden. Na het passeren van een klein woongebied, bereiken we na ca. 4,5 km de velden van voetbalvereniging Sporting H.A.C., waar ook de verzorgingspost met drinken is.
De route loopt nu verder door Carisborg en langs een voormalig hockeyveld dat nu ingericht is als honden losloopgebied.

We gaan via een stukje woonwijk terug richting Haanraderweg en steken deze weer over. Via het Berenbos gaan we terug richting Rolduc. Bij de oprijlaan van Rolduc gaan we vervolgens rechtdoor om via enkele velden aan de achterzijde van Rolduc en een trap naar beneden de onderkant van Rolduc te bereiken. Nu gaan we weer omhoog via dezelfde route als de cross op de zondag. Vervolgens richting de sintelbaan waar de finish van de trail is.

De lopers van de lange trail lopen dezelfde ronde een tweede keer om daarna te finishen.

De afstand van de korte trail bedraagt ca. 10,5 km en de lange trail ca. 21 km. Beide trails starten gezamenlijk om 13.00 uur.
De route is te vinden op afstandmeten.nl via deze link.