Parcours Trail Run 2023

Het trailparcours zal er als volgt komen uit te zien:

Gestart wordt op het voetbalveld met een 20 meter brede start en gaat men het bosquet van Rolduc in. Het eerste obstakel zal de steile afdaling tot aan de vijvers zijn. Deze vijvers gaan we voorbij tot aan de splitsing bij de toegangsweg naar Rolduc. Men verlaat nu Rolduc en gaat richting Berenbos. Dit bereiken de lopers na ongeveer 2 km. De Berenbos is gedeeltelijk een voormalige steenberg van de mijn. Na de mijnsluiting gold in de mijnstreek het motto 'van zwart naar groen', waarbij veel voormalige mijnterreinen werden omgetoverd in recreatief groen gebied. Ook het Berenbos is een resultaat hiervan. Via dit bos gaat men via smalle, op- en neergaande paadjes tot aan de Haanraderweg. Deze steekt men over om nu het gebied Carisborg te bereiken.
Carisborg, een oude bruinkoolgroeve, is nu een bosgebied met ook vele smalle op- en neergaande paden waar ook een trappenpartij in voorkomt van 35 treden. Na het passeren van een klein woongebied, de velden van voetbalvereniging RKVV Haanrade en een voormalig hockeyveld dat nu ingericht is als honden losloopgebied, bereiken we na ca. 6 km de splitsing van de korte en de lange trail. Hier is tevens een verzorgingspost met drinken ingericht.

Lange trail: Bij de splitsing gaan we via een smal pad omhoog richting Eygelshovergracht. Deze weg steken we over om vervolgens via het trottoir en een brug over de autoweg en spoor richting Kaffeberg te gaan. Voorbij de brug gaan we naar rechts en vervolgens duiken we via een steil pad naar beneden tot aan de Cranenweyer. Dit is een stuwmeer in de Anstelvallei. De route gaat nu voor een deel om de Cranenweyer heen via bospaden. Vervolgens gaan we richting de Dentgenbacherweg via een licht stijgende weg langs hoeve Nieuw Ehrenstein. Hierna volgen we het pad naar beneden en lopen door een stukje bos langs de achterzijde van Gaia Zoo. Aan het einde hiervan lopen we via de vijvers richting tuin van Kasteel Erenstein om vervolgens weer te belanden in de Groene Long aan de andere kant van de Cranenweyer. Met enkele klimmmen richting Kaffeberg zit hier een zwaar stuk van de trail verborgen. Als we de laatste klim hebben gehad moeten we een klein stukje via dezelfde weg terug tot we weer aan de splitsing van de lange en de korte trail zijn. Hier komen we tevens voor de tweede keer langs de verzorgingspost (na ca. 16,5 km). Het vervolg van de route is nu hetzelfde als de korte trail en gaat verder zoals onder beschreven.

Korte trail: We gaan via een stukje woonwijk terug richting Haanraderweg en steken deze over. Via het Berenbos gaan we terug richting Rolduc. Bij de oprijlaan van Rolduc gaan we vervolgens rechtdoor om via enkele velden aan de achterzijde van Rolduc en een trap naar beneden de onderkant van Rolduc te bereiken. Nu gaan we weer omhoog via dezelfde route als de cross op de zondag. Vervolgens richting de sintelbaan waar de finish van de trail is.
De afstand van de korte trail bedraagt ca. 10,5 km en de lange trail ca. 21 km. Beide trails starten gezamenlijk om 13.00 uur.

Voor hen die er met vrienden of collega‘s een extra mooie dag van willen maken is, nadat men heerlijk gedoucht heeft, een rondleiding door de schitterende Abdij Rolduc mogelijk om na afloop samen met de toppers van zondag aan te schuiven aan een heerlijke pastabuffet.

Wij wensen ieder een prachtige trail.