Scholieren lopen

MOVARE Abdij-kidscross 


58ste ABDIJCROSS te Kerkrade-Rolduc

ZONDAG 21 JANUARI 2024: Aanvang 9.30 uur

Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade houdt ZONDAG  21 JANUARI 2024 voor de 58ste keer in de omgeving van de Abdij Rolduc in Kerkrade de Abdijcross.

Er staan zeven MOVARE Abdij-kidscrossen voor basisscholen op het programma. Voor de winnende school is een scholenbeker beschikbaar. De nummers 1, 2 en 3 van elke loop worden gehuldigd op het podium en ontvangen een extra medaille en iedereen ontvangt een herinneringsmedaille.

BELANGRIJK
Voor de scholen die werken aan een Gezonde school in de toekomst, is het belangrijk dat de leerlingen goed bewegen en sporten. Het meedoen aan deze scholierenlopen helpt daarbij.
De wedstrijden beginnen al om 9.30 uur. Vanaf 9.15 uur wordt voor alle scholieren van de basisscholen een gezamenlijke warming-up met muziek verzorgd op het middenterrein. Alle jongens en meisjes en hun begeleiders zijn welkom. Tevens vinden de uitslagen opnieuw via een elektronische tijdwaarneming plaats. De registratie is gekoppeld aan het startnummer. Bij vermelding van het e-mailadres van de jongen of het meisje krijgt hij of zij een dag later per e- mail een magazine met foto en uitslag.
Graag het e-mailadres op het aanmeldingsformulier vermelden, samen met alle andere gegevens.
De startnummers kunnen worden afgehaald op onderstaande adres of worden op school bezorgd. Het is zaak de deelnemers tijdig aan te melden.

Het programma en tijdschema is als volgt:

09.30 uur: 500 meter MOVARE Abdij-kidscross Bambino's (aanloop + 1 baanronde blauw) (jongens/meisjes groep 1/2)
09.40 uur: 500 meter MOVARE Abdij-kidscross E1 (aanloop + 1 baanronde blauw) (jongens groep 3 en 4)
09.50 uur: 500 meter MOVARE Abdij-kidscross E2 (aanloop + 1 baanronde blauw) (meisjes groep 3 en 4)
10.00 uur: 850 meter MOVARE Abdij-kidscross D1 (aanloop + 2 baanronden blauw) (jongens groep 5 en 6)
10.10 uur: 850 meter MOVARE Abdij-kidscross D2 (aanloop + 2 baanronden blauw) (meisjes groep 5 en 6)
10.20 uur: 850 meter MOVARE Abdij-kidscross C1 (aanloop + 2 baanronden blauw) (jongens groep 7 en 8)
10.30 uur: 850 meter MOVARE Abdij-kidscross C2 (aanloop + 2 baanronden blauw) (meisjes groep 7 en 8)

Scholenbekers
Voor de MOVARE Abdij-kidscross Bambino's, E, D en C zijn er voor elke categorie scholenbekers beschikbaar voor de school met de beste drie lopers (m/v).

Prijsuitreiking
De scholenbekers voor de winnende scholen worden direct na afloop van de loop uitgereikt.

Start en finish
Start en finish zijn op het binnenterrein van Rolduc (voetbalveld). Het secretariaat is op de wedstrijddag in de aula Minor te Rolduc, gelegen aan de binnenplaats tegenover de hoofdingang van het Abdijcomplex.

Inschrijvingen en inschrijfgelden:
Deelname MOVARE Abdij-kidscross Bambino's, E, D en C: € 5,00 per deelnemer

Startnummers kunnen tegen betaling vóór 17 januari worden afgehaald bij:

Leon Jeurissen, Richerstraat 6, Kerkrade (tel. 045-5463856, mob. 06-51182592)

Inschrijven kan per e-mail: info@achilles-top.nl via aanmeldingsformulier.

Klik [HIER] voor introductiefilmpje TV4Kids

Klik [HIER] voor het inschrijfformulier

______________________________________________________________________________


Speciale actie voor basisscholen

Om de jeugd meer aan het bewegen te krijgen, houdt de organisatie van dit loopevenement, in samenwerking met de gemeente Kerkrade en de onderwijsstichting MOVARE een speciale actie.

Voor scholen die met 50 en meer leerlingen inschrijven voor de MOVARE Abdij-kidscross, ontvangt de oudervereniging van deze school een bedrag van € 50. Voor scholen die met 75 en meer leerlingen inschrijven, ontvangt de oudervereniging een bedrag van € 75. Bovendien ontvangt de school met de meeste inschrijvingen nog eens € 50 extra.

Het is dus zaak voor de ouderverenigingen om de deelname aan de MOVARE Abdij-kidscross bij de jongens en meisjes te stimuleren en zo een leuk bedrag in de wacht te slepen om leuke dingen voor de schooljeugd te kunnen doen.

Extra actie voor basisscholen

De basisschool met de meeste inschrijvingen bij de MOVARE Abdij-kidscross krijgt voor een klas (max. 30 leerlingen en 4 begeleiders) kaartjes voor gratis toegang tot Gaia Zoo in Kerkrade.


JOGG-project

Vanuit het gemeentelijk project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) stimuleren wij sporten, bewegen en een gezonde leefstijl voor jongeren. De MOVARE scholierenloop is een uitstekend middel om op een leuke, gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met bewegen in een schitterende omgeving. Bewegen in het kader van JOGG is uiterst belangrijk voor de jongens en meisjes. Door veel te bewegen wordt je fitter en voel je je beter. Voor alle kinderen die deelnemen stelt de gemeente Kerkrade fruit beschikbaar. Daarnaast zijn er voor de winnaars van de afzonderlijke categorieën, bekers en medailles te verdienen. Geniet vooral van een leuke, spannende en sportieve wedstrijd waarin deelnemen minstens zo belangrijk is als winnen.

Veel pelzier allen,
Team JOGG Kerkrade

Sportieve groetjes,

Wedstrijdorganisatie Abdijcross 2024.